Nyheter

Möt vår danska distributör Plastinfo

2020-10-08

Søren Iversen är ägare till Köpenhamnsbaserade Plastinfo; en distributör av polymer- och polymertillsatser. Företaget erbjuder tillsatser för den polymerproducerande industrin. En tyngdpunkt ligger på att stödja och utveckla lösningar för den växande industrin inom återvunna polymermaterial. Plastinfo är Nexam Chemicals representant på den danska marknaden.

Plastinfo grundades i slutet av 2018 och verksamheten kom igång i början av 2019. Företaget har arbetat med Nexam Chemical sedan starten och erbjuder material för polymermodifiering. Samtidigt tillhandahåller de teknisk support med syfte att bistå sina kunder i att nå deras mål.

– Vi är ett ungt företag som genomgår en tillväxtresa och vi är mycket glada över att göra detta tillsammans med Nexam Chemical. Det är väldigt värdefullt att ha en partner som ligger i framkant när det gäller utvecklingen av polymeradditiv. Vi uppskattar även att de arbetar i nära samarbete med marknaden för att utveckla de lösningar som behövs, säger Søren.

Sedan starten har Plastinfo fokuserat på att bygga goda relationer med befintliga kunder och för att inkludera dessa i nya projekt.

– Under 2019 lyckades vi öka försäljningen och tidigare projekt har börjat ge resultat 2020. Vi ser en positiv trend och har som mål att öka försäljningen i Danmark ganska markant, både genom arbete tillsammans med befintliga kunder men även med nya, säger Søren.

Enligt Søren är den inhemska marknaden utspridd över Danmark och inom olika områden, till exempel formsprutning, strängsprutning, sammansättningar och återvinning.

– Det känns bra att företag i ett litet land kan konkurrera globalt i tillverkningsindustrin. Det visar hur starka och uppfinningsrika kunder vi har, inte bara i Danmark utan i Norden i stort, säger han.

Han märkt ett ökat intresse för återvunnen plast inom branschen.

– Vi har märkt att återvinningsföretagen har ökat under en tid. Det är fantastiskt att se hur plastavfall som samlas in i Danmark, omvandlas till polymerpellets och används i nya produkter. Med hjälp av Nexam Chemicals masterbatcher kan vi vara en del av den processen, avslutar Søren.