Nyheter

Kund-case: Union Chemical i Taiwan

2019-12-19

Union Chemical är en stor aktör inom kemisk grossistdistribution och en av Nexam Chemicals viktigaste samarbetspartners på den asiatiska marknaden. Union Chemical verkar inom tre affärsenhe; handel, kemikalieproduktion samt lagerhållning. Företaget säljer kemikalier världen över till bland annat plast-, textil- och pigmentindustrin. Union Chemical Group omsätter 1 miljard dollar och har omkring 860 anställda i Taiwan, Kina och Vietnam.

Nexam Chemical och Union Chemical har varit samarbetspartners sedan 2016. Nexam Chemical levererar NEXIMID- och NEXAMITE-produkter till Union Chemical, som går till elektronik, polyolefin och PET-applikationer. Det största projektet inom partnerskapet fokuserar på återvunnen polyester- och polyamidfiber där Nexam Chemicals innovativa kemi för kedjeförlängning och omfattande kunskaper inom pigment kombineras.

Taiwans textilindustri är stark och i tillväxt. En tilltagande global medvetenhet om hållbarhet gör också att intresset för återvunna textilprodukter ökat. För att öka fibrernas styrka i återvunnen polyester är just Nexam Chemicals NEXAMITE i masterbatch användbar. De fördelaktiga egenskaperna hos Nexam Chemicals produkter är anledningen till att Union Chemical valde att börja importera produkter från Nexam Chemical. Popper Huang i Taipei på Union Chemical tillfrågades om Nexam Chemical som affärspartner.

– Nexam Chemicals styrka är bolagets kunskap och expertis inom kemi. Därför kan vi ha en bra och ömsesidig kommunikation – inte bara om applikationerna, utan om själva kemin i produkterna. Detta ger oss en stabil grund i samarbetet. Vi delar erfarenheter och kunskap med varandra. Jag tror att vårt partnerskap med Nexam Chemical kommer att öka i framtiden, säger Popper Huang på Union Chemical i Taiwan.