Nyheter

Nexam Chemical erhåller första kommersiella ordern från Diab på NEXAMITE®-masterbatch

2017-11-07

Diab, världsledare inom kärnmaterial till olika typer av krävande kompositkonstruktioner har lagt sin första större order av NEXAMITE®-baserad masterbatch. Ordervärdet uppgår till cirka 600 kSEK och leverans kommer att ske under fjärde kvartalet.

Lanseringen har nu börjat av högpresterande PET-skum där NEXAMITE®-teknologin ingår som en avgörande del. PET-skummet innehåller Nexam Chemicals egenskapsförbättrande additiv NEXAMITE®, som levereras i form av masterbatch. Masterbatch som leveransform förenklar inblandningsprocessen och säkrar en hög och stabil produktkvalitet då NEXAMITE® tillsätts i kundernas befintliga produktionsutrustning.

”Jag är mycket nöjd över att vi nu ser resultat av vårt utvecklingssamarbete med Diab. Det är en kommersiell genombrottsorder för Nexam Chemical inom området PET-skum och jag är övertygad om att vi tillsammans med Diab tagit fram riktigt starka produkter relevanta inom sol- och vindenergi, fordons- och transportlösningar samt avancerad byggnadskonstruktion. Vi ser fram emot ett fortsatt gott samarbete”, säger Anders Spetz, VD i Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com

Denna information är sådan information som Nexam Chemical Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 7 november 2017 kl. 16:30 CET.

____________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Ladda ner som PDF