Nyheter

Nexam Chemical utser Johan Arvidsson till Chief Sales Officer

2016-06-08

Nexam Chemical har rekryterat Johan Arvidsson till tjänsten som Chief Sales Officer (CSO). Med hans bakgrund och kunskap om marknaden förstärks sälj- och marknadsorganisationen ytterligare i den kommersialiseringsfas Bolaget befinner sig i.

 

Johan Arvidsson är civilingenjör inom kemiteknik och har en lång erfarenhet från kommersialisering av produkter inom kemiindustrin. Johan Arvidsson kommer närmast från aXichem AB där han varit VD och har dessförinnan bl.a under ett flertal år varit verksam inom DuPont som Sverigechef och försäljningschef för Norden och Baltikum. Med Johan Arvidssons kompetens och långa erfarenhet förstärks Nexam Chemicals sälj- och marknadsresurser ytterligare i den pågående kommersialiseringen av Bolagets produkter. Johan tillträder sin tjänst den 1 augusti 2016.

”Johan kommer att tillföra Nexam Chemical mycket värdefull kunskap och erfarenhet, framförallt då inom sälj och marknad. Johan har en gedigen marknads- och säljerfarenhet från kemiindustrin vilket kommer ge oss en extra skjuts i vårt kommersialiseringsarbete. Jag är därför mycket nöjd och glad att Johan valt att börja hos oss.” säger Anders Spetz, CEO.

”Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Nexam Chemical. Jag kommer att ha stor nytta av min erfarenhet från polymerbranschen och ser att jag kan bidra till den expansiva fas som Nexam Chemical nu befinner sig i.” säger Johan Arvidsson.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com 

____________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är Remium Nordic AB.

Ladda ner som PDF