Nyheter

Nexam Chemical erhåller order från ny kund inom fokusområdet PET-skum

2017-11-15

Nexam Chemical har erhållit en första order från en av de ledande tillverkarna av högpresterande PET-skum. Ordervärdet uppgår till cirka 400 kSEK med leverans under fjärde kvartalet.

Nexam Chemical utvecklar och tillverkar egenskapsförbättrande additiv under varumärket NEXAMITE®. NEXAMITE® levereras i form av en förblandad mix, en så kallad masterbatch. Genom masterbatch kan NEXAMITE® tillsättas i kundernas befintliga produktionsutrustning, vilket förenklar inblandningsprocessen och säkrar en hög och stabil produktkvalitet. Detta är den tredje ledande aktören inom PET-skumstillverkning som Nexam Chemical nu levererar masterbatch till.

”Det är glädjande att vårt målmedvetna arbete nu börjar ge frukt. Kunden har testat våra produkter under en tid och vi har nu fått förtroendet att leverera en första volym som går direkt in i deras produktion av högpresterande PET-skum. Vi ser fram emot att fördjupa samarbetet ytterligare för att öka leveranserna framöver”, säger Anders Spetz, VD i Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com 

Denna information är sådan information som Nexam Chemical Holding AB är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 15 november 2017 kl. 15:30 CET.

____________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Ladda ner som PDF