Nyheter

IRPC och Nexam Chemical har ingått ett Samarbetsramavtal

2014-07-07

IRPC och Nexam har beslutat att fördjupa sin relation inom området modifierade polyolefiner, såsom PE och PP, med Nexams tvärbindningsteknologi. Avtalet formaliserar ramarna för det utökade samarbetet mellan de två företagen, både när det gäller utveckling av produkter och kommersialisering av dessa.

IRPC är en polymer och polyolefin producent baserad i Thailand, och har varit en deltagare i Eurostars projektet PO-CROSS.

Polyolefiner, såsom PE och PP, är en viktig marknad för Nexam, då den innehåller en rad möjligheter. För mer information se Nexam Q3 2013 rapport.

“Vi är mycket nöjda med att IRPC och Nexam har beslutat att stärka sin relation. Det förstärker och bygger vidare på det vi lärt oss under Eurostars projektet. Genom detta samarbete har vi en bättre möjlighet att utveckla och kommersialisera produkter till polyolefiner marknaden”, säger Daniel Röme, Director of Business Development & Innovation på Nexam Chemical.

“Vi ser en rad tillämpningar där Nexams tvärbindningsteknologi och produkter kan ge kritiska förbättringar av polyolefiner som efterfrågas på marknaden. Genom detta samarbete förväntar vi oss att våra positioner på marknaden kommer förstärkas och utökas”, säger Roman Strauss, R&D Expert på IRPC.

Notera: Detta pressmeddelande har översatts från engelska. Den engelska texten ska gälla för alla ändamål och gälla i det fall det föreligger någon diskrepans med den svenska versionen.

Ladda ner som PDF