Nyheter

Nexam Chemical söker Key Account Manager

2018-04-26

Nexam Chemical och Plasticolor utvecklar teknologi och produkter som kan förbättra tillverkningsprocesser och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Exempel på dessa egenskaper är styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens, livslängd och färg. Nexam säljer även dessa egenskapsförbättrande additiv som s.k., masterbatch. Exempel på kommersiella applikationer: filmtillverkning, formsprutning, rörtillverkning/extrudering, skumtillverkning och högprestandaplaster.

Nexam Chemical och Plasticolor är företag inom Nexam Holding AB, listat på Nasdaq Stockholm, First North. Nexam har ca 40 medarbetare vid bolagets produktions- och utvecklingsenheter i 5 länder.

Läs gärna mer på http://www.nexamchemical.com och http://www.plasticolor.se.

Rollen

Nexam Chemical är ett bolag i stark tillväxt som söker en driven och engagerad KAM som vill bidra till en spännande bolagsresa med ansvar för att bearbeta och utveckla försäljningen på norska och svenska marknaden.

Ansvarsområden

Din uppgift är att identifiera och besöka potentiella kunder inom plastindustrin med behov av masterbatch där vi kan erbjuda kundunika lösningar med färgpigment samt många olika funktioner och egenskaper. Du driver och utvecklar försäljningen genom att vara lyhörd för kundens behov samt genom professionellt samarbete med labb och produktion där ni utvecklar kundunika lösningar. Du tillhör en mindre innovativ koncern med bolag med både lång och lönsam historik kombinerat med ny avancerad teknik för polymera material vilket ger spännande utvecklingsmöjligheter. Du rapporterar till Chief Sales Officer.

Din Profil

Du har troligtvis utbildning på högskolenivå och erfarenhet av försäljning inom polymera material/kemi/maskin/produktion samt har ett tekniskt intresse. Du har en entreprenöriell läggning, förmåga att förstå kundens behov, ser affärsmöjligheter och trivs ute hos kunder. Du är engagerad, självgående samt har förmågan att vinna förtroende och bygga långsiktiga relationer. Du strukturerar din arbetssituation på ett effektivt sätt och trivs med att samverka med andra för att uppnå bästa möjliga resultat.

Du behöver kunna svenska och engelska på hög nivå, gärna ytterligare språk samt förståelse för norska och danska. Tjänsten innebär ungefär 50 resdagar vilket behöver fungera med ditt privatliv.

Placering

Lämplig bostadsort – södra Sverige. Huvudkontor i Lomma (Malmö).

Kontakt

Rekryteringsansvarig; CHEFSpoolen, Sofie von Homeyer, tel. 0709-24 87 98

Ansökan

Skicka gärna din ansökan omgående eller senast 6 maj 2018. Ansökan sker via Chefspoolens hemsida.

____________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Ladda ner som PDF