Nyheter

Nexam till Cleveland – håller föredrag för den växande USA-marknaden

2022-11-09

“Skräddarsy dina återvunna plasters egenskaper med hjälp av Reactive Recycling” är rubriken på Henrik Bernqvist, Business manager på Nexams föredrag i Cleveland, Ohio. Nasdaq First North-listade Nexam Chemical är återigen inbjudna av organisationen AMI för att dela sin expertis inom  återvinning på temat Plastic Recycling World Expo. Nexam deltar också med en egen monter.

Nordamerika är en viktig region för Nexam Chemical där bolaget hjälper tillverkare av plast att förbättra sina produkter – både vad gäller hållbarhet och funktion. Föredraget kommer därför att beskriva vad och hur aktörer i återvinningsindustrin, med hjälp av Nexams teknologi Reactive Recycling, kan göra för att öka värdet på återvinningsströmmar.

”Plaståtervinning är vårt mest spännande område de närmsta åren, och här är vi bara i början av vårt plaståtervinningsprojekt. Inbjudan är ytterligare ett värdefullt erkännande på att USA satsar på återvinning och att vår teknologi är högintressant i den omställningen, säger Johan Arvidsson, Nexam Chemicals vd och fortsätter:
 

Varje år tillverkas 400 miljoner ton plast världen över. I dag återvinns endast 15 procent av detta. EUs mål är 50 procent återvinning redan år 2025.

”För oss har det hittills mest handlat om Europa och på sistone har vi även nått framgångar i Asien. Nu hoppas vi kunna bygga allt fler projekt i USA där plaståtervinning är ett område som verkligen måste komma med ett tekniksprång för att landa i närheten av de mål som har satt upp. Och Nexam kan i många fall möjliggöra detta, säger Johan Arvidsson, Nexam Chemicals vd.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF