Nyheter

Nexam Chemical tar första större ordern från Sydkorea

2022-10-06

– Ytterligare en framgång för reaktiv plaståtervinning

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical – som uppfinner, utvecklar, producerar och säljer tillsatser till plastindustrin i hela världen – tar den största ordern hittills på den sydkoreanska marknaden. Beställningen gäller området Reactive Recycling för återvunnen PET till ett värde av cirka 1 miljon kronor.

Nexam Chemical har tidigare meddelat att bolaget har en ny agent i Seoul, som framgångsrikt börjat utveckla marknaden med fokus på reaktiv återvinning. Reactive Recycling, är en produktserie från Nexam Chemical som avsevärt kan förbättrar plasters egenskaper i återvinningsprocessen.

”Nexam har den kemiska kompetensen att återvinna plast utan att de ursprungliga egenskaperna förstörs. Därför är detta ett framtidsområde för oss. Med denna order går vi från att leverera provvolymer till att en beställning som ska användas i större industriell skala, vilket är en bekräftelse på hur väl våra återvinningsprodukter fungerar,” säger Johan Arvidsson, vd på Nexam Chemical och fortsätter:

”Denna gång gör vi dessutom affärer i en ny del av världen. Det stärker vår vision om vad vi kan åstadkomma på den snabbt växande plaståtervinningsmarknaden”.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF