Nyheter

Nexam Chemical anställer Business Development Consultant

2022-07-11

– Borys Schafran ska leda expansionen i Nordamerika

Nasdaq First North-listade Nexam Chemical har rekryterat Borys Schafran som ny Business Development Consultant. Han kommer närmast från Jayhawk och rollen som marknad- och försäljningsansvarig. På Nexam ansvarar han för den växande regionen Nordamerika, där bolaget hjälper tillverkare av plast att förbättra sina produkter – både vad gäller hållbarhet och funktion.

Borys Schafran har gedigen erfarenhet av affärsutveckling, försäljning och marknadsföring från bolagen AkzoNobel, Evonik och senast ifrån, CABB’s Jayhawk Fine Chemicals enhet, som är direkt relaterade till Nexams affärer i regionen. Där ansvarade Borys Schafran för försäljning och marknadsföring av finkemikalier (”fine chemicals”).

– Den starka tillväxten av kompositmaterial, vindkraft och plaståtervinning skapar förutsättningar för en fortsatt snabb expansion i Nordamerika, eftersom våra produkter bidrar till marknadsledande lösningar. För att ta vara på möjligheterna att fortsätta att växa inom dessa områden känns det mycket bra att kunna rekrytera en av de bästa på marknaden, säger Johan Arvidsson CEO på Nexam Chemical.

– Jag ser fram emot att fortsätta utveckla Nexams redan marknadsledande produkter. Jag ser riktigt bra förutsättningar att fortsätta Nexams affär inom dessa områden, säger Borys Schafran, Business Development Consultant på Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Johan Arvidsson, VD, +46-708 97 44 39, johan.arvidsson@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF