Nyheter

Nexam Chemical förstärker med Susanne Thygesson som ny COO och Erik Lager som ny CTO

2017-11-02

Bolaget tillförs ytterligare kompetens och erfarenhet genom rekryteringen av Susanne Thygesson som ny COO. Nexam Chemicals nuvarande COO, Erik Lager, går in i en roll som CTO och tar över efter Dane Momcilovic som lämnar Nexam Chemical för en tjänst hos Diab, en av bolagets kunder.

Susanne Thygesson har lång erfarenhet som ledare av storskalig produktion och optimering av produktionsprocesser. Susanne kommer närmast från en tjänst som produktionschef på Perstorp Pharma och har dessförinnan haft samma roll hos Santa Maria. Susanne har också under ett flertal år arbetat inom plastindustrin, bl.a. på Trioplast.

Nexam Chemicals nuvarande CTO, Dane Momcilovic, går vidare till en tjänst hos Diab. Erik Lager, övertar rollen som CTO och därmed säkras kontinuiteten i vårt utvecklingsarbete.

”Vi har ett oerhört kompetent R & D-team och att kunna internrekrytera till tjänsten som CTO innebär en stor trygghet. Jag ser fram emot fortsatt gott samarbete med Erik i hans nya roll. Därmed öppnas också en möjlighet att förstärka laget när det gäller produktion och produktionsledning genom en nyanställning. Jag välkomnar Susanne till Nexam Chemical, och i den expansionsfas som Nexam Chemical befinner sig i, med ökande produktionsvolymer, kommer vi ha stor nytta hennes kunskap och erfarenhet. Jag vill också önska Dane lycka till i sin nya roll och ser fram emot fortsatt gott samarbete med Diab”, säger Anders Spetz, VD i Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Anders Spetz, VD, +46-703 47 97 00, anders.spetz@nexamchemical.com 

___________________________________________________________________________

Om Nexam Chemical

Nexam Chemical utvecklar teknologi och produkter som gör det möjligt att kostnadseffektivt och med bibehållen produktionsteknik avsevärt förbättra tillverkningsprocess och egenskaper hos de flesta typer av plaster. Till de egenskaper som förbättras hör bland andra styrka, seghet, temperaturtålighet, kemikalieresistens och livslängd. De förbättrade egenskaperna gör det i sin tur möjligt att ersätta metaller och andra, ofta tyngre och dyrare konstruktions-material inom en rad olika tillämpningsområden. Även i applikationer där plast redan används förbättras tillverkningsprocess, minskar materialanvändning och möjliggörs användningen av mer miljövänliga alternativ. Exempel på kommersiella applikationer: rörtillverkning, skumtillverkning och högprestandaplaster. Mer information om verksamheten finns på http://www.nexamchemical.com. Bolagets Certified Adviser är FNCA Sweden AB.

Ladda ner som PDF