Nyheter

Nexam Chemical lanserar NEXAMITE® PBO

2014-12-02

– många tillämpningar och hög prestanda

Nexam Chemical introducerar ett nytt multifunktionellt additiv som kan användas som kedjeförlängare och tvärbindare. NEXAMITE®PBO fungerar också som en effektiv kompatibilisator och syra-elimineringsmedel vid tillverkning med nyproducerade polymerblandningar och konstruktionsplaster, samt vid återvinning av plastblandningar.

Användning av NEXAMITE®PBO ger flera mervärden, till exempel:  

    Förbättrad hydrolytisk och termisk stabilitet
    Tillåter användning av lågviskositets polymerer
    Möjliggör uppgradering av använt och återvunnet material
    Kan användas för att skapa kontrollerad förgrening och tvärbindningsgrad
    Skapar förutsättningar för kompatibilisering av polymerblandningar

NEXAMITE®PBO förbättrar smältviskositet, hydrolytisk stabilitet och värmebeständighet, vilket är användbart inom en mängd olika industrier. De kemiska, fysikaliska och mekaniska egenskaperna, tillsammans med enkla formuleringslösningar för högre prestanda, gör det möjligt att använda NEXAMITE®PBO inom ett brett spektrum av plastmaterial och tillverknings­processer.

“Både slutkunder och materialutvecklare kommer att gynnas av prestandaförbättringarna som NEXAMITE®PBO erbjuder inom en rad olika användningsområden”, säger Daniel Röme, Director Business Development & Innovation, på Nexam Chemical.

Prover och offert på NEXAMITE®PBO finns tillgängliga för beställning. 

Besök http://www.nexamchemical.com/pbo för mer information.

Notera: Detta pressmeddelande har översatts från engelska. Den engelska texten ska gälla för alla ändamål och gälla i det fall det föreligger någon diskrepans med den svenska versionen.

Ladda ner som PDF