Nyheter

Första ordern från ny kund inom High Temperature

2024-05-02

En ny kund har lagt sin första kommersiella order värd 0,5 MSEK för applikationer inom trådemaljering, ett nytt marknadssegment för Nexam Chemical inom High Temperature. Ordern kommer efter en relativt kort utvecklingstid, med ett större gemensamt projekt på gång under kommande år.

Nexam Chemical etablerade kontakt med den nya kunden så sent som i maj förra året, en ovanligt snabb process. Ordern gäller tillsatser som används i s.k. trådlacker för emaljerade metalltrådar som används i elektriska motorer, där trådarna isoleras med flera lager av emalj innan lindningsprocessen. Den isolerande lacken ger hög temperaturbeständighet, mekanisk stabilitet, överlägsen flexibilitet samt motståndskraft mot kemikalier och fukt, vilket säkerställer säker och stabil drift av roterande utrustning.

“Vi är glada över att kunna gå in i ett betydligt mer dynamiskt och snabbrörligt segment inom High Temperature, utöver vår befintliga verksamhet inom flygindustrin, och ett som stöder den globala megatrenden mot ökad elektrifiering”, säger Ronnie Törnqvist, VD för Nexam Chemical.

“Vårt samarbete med den nya kunden startade så sent som i maj 2023, och har nu övergått till en första kommersiell order, med ett ännu större gemensamt projekt på gång under kommande år. Detta visar tydligt vår förmåga att arbeta med krävande kunder inom ett brett spektrum av branscher och tillämpningar, och leverera lösningar som tillför tydligt värde till våra kunders produkter och erbjudanden”, säger Henrik Bernquist, Business Manager på Nexam Chemical.

För mer information, kontakta:

Ronnie Törnqvist, VD, +46-706 25 41 85, ronnie.tornqvist@nexamchemical.com 

Ladda ner som PDF